The Black Eyed Peas është një grup muzikor amerikan i rrymës hip-hop nga Los Anxhelos, Kaliforni. Në grup janë momentalisht will.i.am, Apl.de.ap, Taboo dhe Fergie. Grupi muzikor ka krijuar mjaft hite ndërkombëtare si p.sh. "Boom Boom Pow", "I Gotta Feeling", "The Time (Dirty Bit)", "Just Can't Get Enough", "Don't Stop The Party" etj.

The Black Eyed Peas
Black Eyed Peas.jpg
Të dhëna
PrejardhjaFlag of the United States.svg Los Angeles, Kaliforni, ShBA
ZhanretHip Hop
Pop
Dance
Vitet aktive1988
Shtëpitë diskografikeInterscope
A&M
Faqja zyrtareBlackEyedPeas.com
Anëtarëtwill.i.am
apl.de.ap
Taboo
Fergie

DiskografiaRedakto

  • Behind the Front (1998)
  • Bridging the Gap (2000)
  • Elephunk (2003)
  • Monkey Business (2005)
  • The E.N.D. (2009)
  • The Beginning (2010)
  • Masters of the Sun Vol. 1 (2018)
  • Translation (2020)