The Yardbirds ishin një grup muzikor anglez që u formuan në vitet 60, dhe luanin muzikën rok. Në historin e grupit, anëtarët më të famshëm ishin Jeff Beck, Eric Clapton dhe Jimmy Page. Disa këngë të famshme të grupit janë "For Your Love", "Over, Under, Sideways, Down", "Heart Full of Soul" dhe "Dazed and Confused". Grupi u nda në vitin 1968, kur Jimmy Page iku dhe formoi Led Zeppelin me Robert Plant, John Paul Jones dhe John Bonham. Grupi u riformua prapë në vitin 1992, por jo me të tërë anëtarët origjinal.

Example alt text
The Yardbirds

Diskografia

Redakto
  • Five Live Yardbirds (1964)
  • For Your Love (1965)
  • Having a Rave Up with The Yardbirds (1965)
  • Roger the Engineer (1966)
  • Little Games (1967)
  • Birdland (2003)

Lidhje të Jashtme

Redakto