"Thesari" është një film shqipëtar i prodhuar në vitin 1981. Regjia Muharrem Fejzo, skenari Anastas Kondo, producent Shqipëria e re, muzika Aleksandër Lalo.

Përmbajtja e filmit

Redakto

Ndihmat e mëdha në të holla të mbledhur nga populli në shërbim të luftës i besohen Kiços për t’i ruajtur. Mbas çlirimit askush nuk po kujtohej për atë thesar por Kiçoja i kërkoi vetë ata që ia kishin besuar dhe thesari u dorëzua i paprekur.

Aktoret

Redakto

Gentian Basha

Besnik Bisha

Mirjam Bruçeti

Enver Dauti

Piro Kita

Jani Riza

Aleksander Pogaçe