Toskërishtja veriore flitet në rrethet e Beratit, të Fierit, të Skraparit, të Pogradecit, të Korçës, të Kolonjës, në ato zona të rretheve të Përmetit e të Tepelenës që ndodhen në krahun e djathtë të Vjosës dhe në Vlorë e në fshatrat veriore e verilindore të saj, kufiri në këtë anë arrinë pak më në jug të qytetit të Vlorës.

Shiko edhe

Redakto

Referime

Redakto