Rrethi i Skraparit

Rrethi i Skraparit është njëri nga 36-të rrethet e Shqipërisë dhe gjendet në Qarkun e Beratit. Rrethi i Skraparit ka 34.613 banorë (sipas 2011) dhe një sipërfaqe prej 775 km² me kryeqendër Çorovodën.

link={{{të çon}}}

Ndarja administrative Redakto

Rrethi i Skraparit ka nën administrim dy bashki dhe tetë komuna që janë:

Personalitete nga Skrapari Redakto

  • Ilir Meta - ish Kryetar, i Partisë, Lëvizja Socialiste për Integrim (LSI)
  • Nasip Naço - ish Deputet, i Partisë Lëvizja socialiste për Integrim (LSI)