Hape menynë kryesore

Xhevahir Spahiu lindi më 1 mars të vitit 1945 në Malind të Skraparit, është shkrimtar i njohur shqiptar.

Xhevahir Spahiu
Fotoporteti
Emri Xhevahir
Mbiemri Spahiu
Lindur më 1 mars 1945
Lindur në Malind, Skrapari
Kombësia shqiptare
Shtetësia shqiptare
Profesioni gazetar

Studioi në fakultetin histori-filologji, dega gjuhë-letëresi shqipe.

Që nga viti 1968 ka punuar si gazetar në gazetën “Zëri i Popullit”, redaktor në revistën “nëntori”, mësues dhe libretist në Teatrin e Operas e Baletit në Tiranë.

Është i nderuar me çmimin “Migjeni” dhe është fitues i çmimit të parë në konkursin e 45-vjetorit të çlirimit të Atdheut.

Tituj të vepraveRedakto

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m Gjovalin Shkurtaj dhe Enver Hysa : Gjuha Shqipe për të huajt dhe shqiptarët jashtë atdheut