Lëvizja Socialiste për Integrim

Lëvizja Socialiste për Integrim (shurtesa politike LSI) është parti politike në Shqipëri. Emri i plotë i partisë është Lëvizja Socialiste për Integrim dhe inicialet e saj janë LSI, të cilat përdoren në simbolin, flamurin, vulën dhe në të gjithë dokumentat zyrtare të partisë. Kjo parti u krijua në vitin 2004. Kryetar LSI-së që nga themelimi ishte Ilir Meta por me zgjedhjen e këtij të fundit si Presidenti i Shqipërisë në krye të partisë ne prill 2017 u zgjodh Petrit Vasili. Pas rezultateve të zgjedhjeve të 25 qershorit 2017, pas dorëheqjes së kryetarit Petrit Vasili, i cili propozoi ndryshim të kryesisë së partisë, duke propozuar si kryetare Monika Kryemadhi, nenkryetarë Luan Rama dhe Erisa Xhixho dhe sekretar të përgjithshëm Endrit Brahimllari. Me votim te hapur, ku morën pjesë 2300 delegatë, propozimi i Petrit Vasili u pranua duke shpallur kryetaren e parë femër të një partie politike në shqipëri.

Lëvizja Socialiste për Integrim
LSI
Shkurtesa LSI
Leader Monika Kryemadhi
Kryetari i Grupit Parlamentar Petrit Vasili
Themeluar 6 shtator 2004
Themeluesi Ilir Meta
Selia Tiranë
Gazeta Integrimi
Ideologjia Qendrës së majtë
Socialdemokraci
Pro-europianizëm
Kuvendi
4 / 140
Bashkitë
0 / 61
Prania ne rrjet
www.lsi.al
Shqipëria Shqipëria

Elementet dallueseRedakto

Sipas statutit të partisë Lëvizja Socialiste për Integrim është një parti politike, një bashkim vullnetar i shtetasve shqiptarë mbi bazën e ideve, të bindjeve, të pikëpamjeve dhe interesave të përbashkëta politike, të cilët synojnë të ndikojnë në jetën e vendit nëpërmjet pjesëmarrjes në zgjedhjet dhe përfaqësimit të popullit në organet e zgjedhura të pushtetit. Emri i plotë i saj është Lëvizja Socialiste për Integrim ndërsa inicialet e saj janë L.S.I., të cilat përdoren në simbolin, flamurin, vulën dhe në të gjithë dokumentat zyrtare të partisë. Simboli i L.S.I.-së është i përbërë nga inicalet L.S.I.. mbi të cilat është vendosur një trëndafil i kompozuar nga lulja dhe kërcelli me dy gjethe të vendosura në të dy anët e tij. Simboli vendoset në stemën, vulën dhe flamurin e L.S.I. – së.[1]

Për dallim nga disa parti tjera, në statut nuk është përkufiuar flamuri i partisë.

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ "Statut i partisë L.S.I." Arkivuar nga origjinali origjinali më 28 maj 2009. Marrë më 3 korrik 2009.

Lidhje të jashtmeRedakto

  Ky artikull në lidhje me Politika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.