Petrit Vasili

politikan shqiptar
Minister i Shendetesise Shtator 2009 – Qershor 2012
Petrit Vasili

Dr. Petrit Vasili është kryetar i LSI-së në Shqipëri.

Edukimi
Diplomoi pranë Universitetit të Tiranës, Fakulteti i Mjekësisë.
Ka kryer specilizime te plota pasuniversitare ne Tirane (1984 – 1985) dhe pranë Institutit Superior Sanitar në Romë gjatë viteve 1988 – 1991.
Veprimtaria
Gjatë viteve 2001 - 2003 ka ushtruar detyrën Zëvendës Ministër i Shëndetësisë.
Nga shtator 2009- qershor 2012 ka mbajtur postin Ministër i Shëndetësisë.
Me 5 maj 2017 u emerua kryetar i Levizjes Socialiste per Integrim (LSI) pas zgjedhjes se Ilir Metes president i Republikes se Shqiperise.

Stub biografi.png Ky artikull në lidhje me Biografia është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.