Troy (film) është një film epiko - legjendar i prodhuar në 2004 nga Wolfgang Petersen.

Troy (film)

SubjektiRedakto

Ky Film përshkruan ngjarjen e Luftës së Trojës, ku kjo luftë u shkaktua nga princi Paris i cili rrëmbeu nga grekët Helenën e Bukur dhe Agamemnoni i etur për pushtet dhe Menelau i inatosur për shkak të gruas së tij të rrëmbyer udhëtojnë drejt e në Trojë për pushtimin e saj dhe kthimin e Helënes. Akili një luftëtar i pavdekshëm niset me grekët për në Trojë në mënyrë që të jetë i lavdishëm dhe që historia ta përmendë atë për shekuj me radhë.Akili u vra nga Parisi ne thembren e gjetur na Apolloni,perendia e luftes.

AktorëtRedakto

Grekët

Trojanët

ReferimeRedakto

[1]