Viti liturgjik përbën kalendarin e kremtimeve të kishës së krishterë që zhvillohet në hapsirën e një viti. Ai ndryshon sipas besimeve fetare dhe ritevekishave.

Viti liturgjik hyri në përdorim nga kisha e krishterë në qindvjeçarin e 16.

Kalendari katolikRedakto

Riti romakRedakto

Pashkët, Kreshmet dhe PesëdhjetorjaRedakto

Krishtlindja, Ardhja dhe Dëftimloli i PerëndisëRedakto

Koha e rregulltRedakto

Kremtimet fikse më të rëndësishmeRedakto

Riti ambrozianRedakto

Kalendari liturgjik evangjelist-luterianRedakto

Kalendari liturgjik ortodoksRedakto

Shiko tek

Kalendari i krishterë ortodoks ... ... ... ...

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto