Ward Cunningham ose Howard G. Cunningham, u lind më 26 Maj të vitit 1949, është programues kompjuterik amerikan. Në rrethin e programuesve njihet edhe thjesht si Ward-i. U bë i njohur si themelues i wiki-t të parë që quhej WikiWikiWeb dhe si një ndër pionierët në “Design pattern” dhe në “Extreme programming (XP)” (shkenca kompjuterike që merren me software).

Ward Cunningham
Ward Cunningham në Wikimedia Foundation (2009)
U lind në (1949-05-26) 26 maj 1949 (74 vjeç)
ProfesioniProgramer kompjuterik
Njohur përWikiWikiWeb, implementimi i parë i wiki
Shenja e thirrjesK9OX

Ai filloi me programimin e WikiWikiWeb-it në vitin 1994 dhe bëri instalimin e saj në web më 25 Mars 1995 në “Portland Pattern Repository”.

Prej dhjetorit 2003 deri në tetor 2005 punoi për Microsoft-in. Tani punon në Eclipse Foundation.

Botime të tij Redakto

  • Bo Leuf, Ward Cunningham: The Wiki way: quick collaboration on the Web. Addison-Wesley, London 2001, ISBN 0-201-71499-X
  • Rick Mugridge, Ward Cunningham: Fit for developing software: framework for integrated tests. Prentice Hall Professional Technical Reference, Upper Saddle River, N.J. 2005, ISBN 0-321-26934-9