Wattpad

Një komunitet online me temë rreth leximit dhe shkrimit

Wattpad është një platformë e literaturës në internet e destinuar që përdoruesit të lexojnë dhe të shkruajnë histori origjinale. Themeluesit Allen Lau dhe Ivan Yuen thonë se platforma synon të krijojë komunitete sociale rreth tregimeve dhe të heqë barrierat midis lexuesve dhe shkrimtarëve. Platforma i lejon përdoruesit të shkruajnë dhe publikojnë histori, ose të lexojnë histori të krijuara nga përdorues të tjerë. Në janar 2021, Naver Corporation njoftoi se do të merrte Wattpad; marrëveshja u përfundua në maj 2021. Që nga nëntori 2021, Wattpad ka një audiencë mujore prej më shumë se 90 milionë përdoruesish, të cilët mund të ndërveprojnë drejtpërdrejt me shkrimtarët dhe të ndajnë mendimet e tyre me lexuesit e tjerë.

Wattpad ka tregime të disponueshme në më shumë se 50 gjuhë dhe rreth 300,000 shkrimtarë nga 35 vende marrin pjesë çdo vit në konkursin më të madh të shkrimit, 'The Watty Awards'. Disa nga këto histori janë shndërruar në drama dhe filma televizivë; shembuj përfshijnë After dhe Kissing Booth . Në janar 2019, Wattpad nisi një shtepi botuese të quajtur Wattpad Books në një përpjekje për të hequr "supozimet" nga botimi për autorët.

Historia dhe themeluesi

Redakto

Wattpad u zhvillua në vitin 2006, si rezultat i një bashkëpunimi midis Allen Lau dhe Ivan Yuen. Kompania është e bazuar në Toronto, Ontario .