Wikipedia:Sigurimi i cilësisë

(Përcjellë nga Wikipedia:SC)
QSicon in Arbeit.svg

Sigurimin e cilësisë është një projekt për rishikim dhe përmirësimin e artikujve.

DetyraRedakto

Në sigurimin e cilësisë duhet të regjistrohen artikujt apo seksionet të cilët nuk përshtaten me pikat e strukturës në Wikipedias. Kjo vlen veçanërisht për artikujt e rinj që janë krijuar nga shkrimtarë të papërvojë; gjithashtu mund të raportohen artikuj që ekzistojnë më gjatë. Nëqoftëse ju ndeshni në një artikull i cili nuk është i përshtatshëm me rregullat të Wikipedias dhe nëse ju nuk nuk jeni në gjëndje t'a korrigjoni vetë atë, ju lutemi, përpara regjistrimit (propozimit për përmirësim), kontrolloni nëse ai ka shumë gabime, si në strukturë ashtu edhe në tekst, për shembull i mungon kategoria, burimi, mbishkrimi, lidhjet e jashtme apo referenca etj. Vetëm atëhere ju mund t'a propozoni për përmirësim artikullin.

StampaRedakto

Përdoreni këtë stampë dhe vendoseni lart, mbi artikull:

{{SC|Data|Arsyeja --~~~~}}

Arsyet që ndodhim më shpeshRedakto

{{SC|Data|Pa referenca --~~~~}}
{{SC|Data|Pa kategori --~~~~}}
{{SC|Data|Pa lidhje interwiki --~~~~}}
{{SC|Data|Me lidhje interwiki jo të saktë --~~~~}}
{{SC|Data|Nuk ka strukture te mirë --~~~~}}
{{SC|Data|Përbman shumë terme(fjalë përkufizuese) në gjuhë të huaja --~~~~}}
{{SC|Data|Përbman pjesë të artkullit në gjuhë të huaja --~~~~}}
{{SC|Data|Nuk ka titull të përshtatshëm --~~~~}}
{{SC|Data|Nuk ka përmbajtje të mjaftueshme --~~~~}}

Shihe dhe këtëRedakto