Faqja kryesore e projektit
Pasqyra

Pasqyra
...për të gjithë vitin

Vitrina

Vitrina
Të gjithë përvjetorët

Pjesëmarrësit

Pjesëmarrësit
Kontakto anëtarët

Diskuto

Diskuto
Diskutimet tona

Ndihmë

Ndihmë
Stampa, modelim

Arkiva

Arkiva e projektit
Të kaluara...

Para se të ndëmerni ndonjë hap në këtë projekt ju duhet të lexoni udhëzimet e mëposhtme, në mënyrë që puna juaj të jetë sipas standarteve dhe të mos jetë e kontestueshme.

 Kritere për artikujt e përfshirë

 • Përvjetorët të cilat listohen duhet të jenë të verifikueshëm dhe të referencuar në artikullin përkatës.
 • Artikulli përkatës nuk duhet të përmbajë kurrsei stampat {{POV}}, {{Joref}}, {{Hulumtim vetjak}}, {{Cung}} dhe këshillohet të mos përmbajë stampën {{Për përmirësim}}. Pra artikulli përfaqësues duhet të jetë një shëmbull i mirë i përmbajtjes së Wikipedias.

 Kritere për ngjarjet e përzgjedhura

 • Për çdo ditë zgjidhen 6 përvjetorë.
 • Përvjetorët e përfshirë duhet ti përkasin sipas kalendarit gregorian dhe orës lokale ku janë zhvilluar asaj dite ku listohen.
 • Në përvjetorët e listuar, të paktën dy prej tyre duhet ti refereohen historisë së shqiptarëve, një përvjetor duhet ti refereohet historisë së Ballkanit dhe pjesa tjetër historisë botërore.
 • Në përvjetorë nuk përfshihen lindje/vdekje, festa komëtare apo festa fetare. (Do të shtohen në të ardhmen përmes një projekti më vete)
 • Përvjetorët listohen sipas rendit kronologjik.
 • Përvjetorët e listuar duhet të kenë rëndësi të madhe hitorike.
 • Përvjetorët shoqërohen përbri me (maksimumi 2) figura ilustruese.

 Çështje teknike

 • Adresa e çdo përvjetori është: Wikipedia:Faqja kryesore/Përvjetorët/<dtia> <muaji>.
 • Pozicioni i figurës/figurave është: <div style="float:right;margin-left:0.9em">[[Skeda:Shëmbull.jpg|100x100px|Përshkrimi]]</div>
 • Artikulli përkatës i secilit përvjetor shënohet me shkronja të trasha.