Kjo faqe këtu është vetëm për diskutim mbi faqen teknike Projekti Fjalori/Arsim. Wikipedia nxit diskutimin mes vullnetarëve të saj dhe nuk do të censurojë komente bazuar në pikëpamjet ideologjike ose politike. Wikipedia nuk do t’i ndryshojë komentet. Ato ose do të publikohen, ose do të fshihen nëse nuk u binden rregullave kryesore.
Fillo një temë të re diskutimi.
Ju lutemi nënshkruani me: – ~~~~

Të gjitha komentet u nënshtrohen këtyre rregullave:

 • Përmbajuni temës!
 • Nuk lejohen: sharje, fyerje, fjalor i papërshtatshëm, gjuhë që përmban urrejtje, sulme personale, thirrje për dhunë apo çdo qëndrim tjetër jo i rregullt.

Vegla në int.:
en.-sq. - argjiro
sq.-tu.
sq.-es. - Dicc. Alb. - Esp.
sq.-de. - Leksikoni elektronik
sq.-de-Avni Ekmekçiu

Diskutimet për PF/: Arkeologjia | Arsimi | Baleti | Biznes | Ekonomia | Film | Fizika | Informatika | Interneti | Inxhenieria | Judikatura | Kimia | Komunikacioni | Kopshtaria | Kuzhina | Matematika | Mitologjia | Mjekësia | Muzika | Piktura | Gjeografia |

Udhëzime

Redakto

Kugjo dhe asgjë nuk mund e muni të prishni e sakatosni. Është, oshtë e ashtë gjyna e mëkat me i hudhë e gjujtë poshtë e në bërllogë. Ata e ato që menojin e mendojnë se ka boll fjalë e fjelë gjuha popullore shqipe nuk e kanë venin e vendin këtu. Këto fjalë duhet seleksionuar e sortuar dhe të futen e të shtihen në gjuhën e njëhsuar e standarte, letrare e të shkruar shqipe . Mos paraqitja e thesarit të gjuhës popullore do të thotë humbje e vendeve të punës për albanologët.

Doracaku: Projekti Fjalori (PF)
 • Për redaktorët që nuk kanë shumë kohë

Regjistroni shprehje, fjalë, emërtime nga profesioni juaj, nën cilëndo germë. Me rëndësi është të i regjistroni ashtu si i thuani në jetën e përditëshme dhe të jetë e kuptueshme se për çka është fjala. Nëse e dini shqiptimin e saktë në nivelin e teksteve mësimore, urdhëroni dhe hapeni artkullin dhe shkruani ca fjalë shpjeguese enciklopedike.

Fjalori i gjuhës shqipe Wiktionary

Fjalori i gjuhës shqipe Wiktionary është projektin që mbahet nga Fondacioni Wikimedia, një fondacion pa përfitime i rregjistruar në Florida, SHBA

Nga Wiktionary lidheni me fjalorët e gjuhëve tjera (30-40 gjuhë). Nëse jeni të interesuar që të ndërtoni një fjalorë të mirëfilltë vizitoni, redaktim është i njëjtë si këtu. Natyrisht që aty fjalët duhet shkruar si i takon fjalorit dhe jo si në këtë doracakë-fjalorë që përdorët për të mbledhur fjalë në një anë dhe në anën tjetër shërben për hapjen e artikujve enciklopedik për terminologji që përdorën në lëmi e profesione të ndryshme.

Hapja e seksionit për ndonjë germë

Hape me pullën e djathtë të Miut germën që është paraqitur në tabelën brenda shtyllës në anën e djathtë të faqes dhe në fletën e hapur fute këtë:

<noinclude>{{Wikipedia:Projekti Fjalori/Koka2}}
[[Category:Wikipedia:Projekti Fjalori/{{SUBPAGENAMEE}}|XXX]]
[[Category:Wikipedia:Projekti Fjalori/XXX|{{SUBPAGENAMEE}}]]
</noinclude>
==[http://sq.wikipedia.org/w/index.php?title={{FULLPAGENAMEE}}/YYY&action=edit&section=1 YYY]==
<!-- Shkruaj më poshtë -->

Mos harro të ndryshoshë vlerat për XXX=lëmia dhe për YYY=germa. Dhe t'a rexhistroshë ndryshimin (me Kryej ndryshimet} --Hipi Zhdripi 17 Qershor 2008 04:55 (CEST)

 • administrimi
  1. administrim (ang.:administration) - tërësia e procedurave dhe e teknikave që përdoren për drejtimin e një organizate arsimore në përputhje me politikat e vendosura.
  2. administrim i arsimit (ang.:educational administration) - Drejtimi, kontrolli dhe menaxhimi i të gjitha çështjeve shkollore, i drejtimit, të mësimit, të financës.
 • afati
  1. afati (ang.:term) koha e përcaktuar për fillimin apo kryerjen e aktivitetit të caktuar.
  2. afati më i rëndësishëm (Tr) (ang.:milestone) - afati më i rëndësishëm është afati kyç ose pika e zgjedhur në të cilën nevojiten informacione për procesin e realizimit të projektit, vërtet për vlerësimin dhe ndërmarrjen e masave me qëllim të realizimit të suksesshëm të projektit.
 • Agjenti
  1. Person apo diçka hulumtuese
  2. agjent ndryshimi (change agent) - është një person, grup, agjenci ose një mjet që synon të ndryshojë, të ristrukturojë, të transformojë konceptet, rrethanat, proceset, shoqërinë, institucionet, veten.
 • Aktiviteti
  1. aktivitet/activity (job)
  2. aktiviteti fiktiv/ dummy activity, fiction activity
  3. aktiviteti jokritik/ non critical activity
  4. aktiviteti kritik/ critical activity (job)
Return to the project page "Projekti Fjalori/Arsim".