Xhamia e Telelkave ose Xhamia e Ibrahim Pashës është një xhamiaBerati, Shqipëri. Midis xhamise se Plumbit dhe xhamise se mbretit, kishte dhe nje minare tjeter. Mori statusin monument kulture.

Xhamia e Telelkave pa minare në vitin 2021

Kjo xhami ishte në fillim të "Udhës së Çifutëve". Minarja e xhamisë u shkatërrua dhe ndërtesa është shndërruar në fabrikë druri. Për fat të keq, kjo traditë nga kohët komuniste vazhdon. Xhamia përdoret ende si punëtori prej druri. Personi që e ka shfrytëzuar e ka marrë me qira atë nga myftinia (e Komunitetit Mysliman te Shqipërisë). Ishte një xhami me vlera shpirtërore, historike dhe monumentale.[1]

Shiko edheRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ "Ndërtesa fetare me statusin "Momument Kulture"". Komiteti Kombëtar i Republikës së Shqipërisë mbi Kultin. Marrë më 28 tetor 2010.