Xhamia e mbretit Fahd

xhami

Xhamia e mbretit Fahd (boshnjakisht: Džamija kralja Fahda) është një xhami në Sarajevë, kryeqyetitin e Bosnjës dhe Hercegovinës.

Xhamia e mbretit Fahd

Mbretëria e Arabisë Saudite e ka financuar ndërtimin e kësaj xhamie, e cila është aktualisht më e madhja në Ballkan. Është hapur në vitin 2000, pesë vite nga fundi i i luftës në Bosnje dhe Hercegovinë.[1]

Xhamia e mbretit Fahd do të zëvendësohet si xhamia më të madhe në Ballkan me përfundimin e ndërtimit të Xhamisë së Namazgjasë në kryeqytetit shqiptar, Tiranën.

ReferimetRedakto

  1. ^ "Alipašino B-faza" (në boshnjakisht). Medžlis IZ Sarajevo. 21 dhjetor 2013. Marrë më 11 qershor 2016.