Xhevat Kallajxhiu ose Kallajxhi (Gjirokastër, 1904 - Maryland, 8 nëntor 1989) ka qenë botues dhe gazetar shqiptaro-amerikan.

Biografia

Redakto

Gjatë viteve '20 botoi në Gjirokastër gazetën Demokratia,[1] më tej punuar për shumë vite pranë seksionit shqip të Zërit të Amerikës dhe si redaktor përgjegjës i gazetës Dielli. Ka botuar një vëllimth mbi teqenë bektashie në Shtetet e Bashkuara me parathënie të Baba Rexhebit, me titullin Bektashizmi dhe teqeja shqiptare n'Amerikë (Detroit, 1964).[2]

Referime

Redakto
  1. ^ Halimi, Redi (2013). "Il dibattito intellettuale e politico in Albania tra le due guerre mondiali: Mehdi Frashëri tra "i vecchi" e "i giovani"". dspace.unive.it (në italisht).{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
  2. ^ Çefa, Anton (11 shtator 2021). "Nacionalisti dhe demokrati i përkushtuar Xhevat Kallajxhi". gazetadielli.com. Marrë më 27 janar 2022.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)