Ymer Elshani shkrimtar shqiptar, lindi më 1948 në Korroticë të Poshtme të Drenasit. Kreu fakultetin për gjuhë dhe letërsi shqipe dhe një kohë të gjatë punoi në arsim. Botoi dhjetëra libra për fëmijë me poezi, tregime dhe romane. U vra dhe u masakrua më 17 prill 1999 nga forcat serbe në fshatin Poklek të vjetër të Drenasit bashkë me gruan, të katër djemtë, nënën, kunatën dhe me afro gjashtëdhjetë bashkëfshatarë të tij.

Ymer Elshani
U lind më1948
Korroticë e Poshtme, Drenas
Vdiq më17 prill 1999
Poklek Drenas
KombësiaShqiptar

Veprat

Redakto

Veprat e tij me te njohura jane:

  • "Çka ëndërrojne lulet",
  • "Plaku me violinë",
  • "Unaza magjike",
  • "Ndodhitë e hundëkarotës",
  • "Guri i Çmueshëm"etj.