Zgjedhjet lokale në Tuz (2019)

(Përcjellë nga Zgjedhjet lokale Tuz 2019)

Zgjedhjet lokale të vitit 2019 në Tuz (zyrtarisht: Zgjedhjet për zgjedhjen e këshilltarëve në Kuvendin e Komunës së Tuzit) janë mbajtur më 3 mars 2019 për të zgjedhur këshilltarët në Kuvendin e Komunës së Tuzit. Janë zgjedhjet e para lokale që organizohen në komunën e pavarur të Tuzit. Qytetarët e Tuzit kanë pasur mundësi të votojnë në 30 vendvotime. Të drejtë për të votuar kanë pasur 11.904 qytetarë. Zgjedhjet janë mbajtur më 3 mars 2019.

Rezultatet paraprake të zgjedhjeve lokale në Tuz 2019

PjesëmarrësitRedakto

Partitë politike që kanë marrë pjesë:

  1. ''Tuzi fiton'' - Partia Demokratike e Socialistëve
  2. ''Për të mirën e qytetarëve të Malësisë'' - Partia Popullore Socialiste
  3. ''Fitore, jo përçarje'' - Demokratët e Malit të Zi
  4. ''Me besnikëri për Tuzin'' - Social Demokratët
  5. ''Malësia na bashkon'' - Forumi shqiptar ASH-LDSH-UDSH
  6. ''Zgjedhje e mençur'' - Partia Boshnjake

Malësia na bashkonRedakto

Më 21 dhjetor 2018, Alternativa Shqiptare dhe Lidhja Demokratike Shqiptare formuan Forumin Shqiptar,[1] të cilit më 29 janar 2019 iu bashkua dhe Unioni Demokratik i Shqiptarëve.[2] Forumi Shqiptar morri pjesë në zgjedhje si lista "Malësia na bashkon."

RezultatiRedakto

Partia/Koalicioni Vota Vende
Numri % Numri
''Malësia na bashkon'' Forumi shqiptar: ASH, LDSH, UDSH 3,682 47.11% 16
''Tuzi fiton'' Partia Demokratike e Socialistëve 2,491 31.87% 10
''Zgjedhje e mençur'' Partia Boshnjake 961 12.30% 4
''Me besnikëri për Tuz'' Socialdemokratët 360 4.61% 1
''Fitore, jo përçarje'' Demokratët e Malit të Zi 235 3.01% 1
''Për të mirën e qytetarëve të Malësisë'' Partia Popullore Socialiste 86 1.10% 0
Gjithësej 7,815 32
Vota të vlefshme 7,815 98.95%
Vota të pavlefshme 83 1.05%
Votues që kanë votuar 7,898 66.35%
Votues që nuk kanë votuar 4,006 33.65%
Votues të regjistruar 11,904
Referimet: [3]

ReferimetRedakto

  1. ^ "AA i DSA formirali Albanski Forum: Ujediniti političku scenu na lokalnom i državnom nivou". Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ "Unioni Demokratik i Shqiptarëve i bashkohet Forumit Shqiptar ASH-LDSH". Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ Procesverbal mbi punën e Komisionit komunal zgjedhor të Tuzit për përcaktimin e rezultateve përfundimtare të zgjedhjeve të këshilltarëve në vendvotime në komunën e Tuzit (tuzi.dik.co.me)