Zhaba

Zhaba është 1 llojë bretkose e lezetçme dhe bënë kuak kuak. Ajo bënë shumë ..
Zhaba.JPG

Zhaba është lloj bretkose me trup pak më të madh, me lëkurë të murrme në të kuqërremtë, të mbuluar me puçrra me helm. Zakonisht jeton në toka me lagështi.[1]

Për zhabënRedakto

Në popull zhaba është e njohur për thirrjen që lëshon. Për këtë arsye përdoret fjala e urtë: «S´këndon zhaba në të thatë.» që mund të interpretohet ose se nuk bëhet një punë pa krijuar të gjitha kushtet e nevojshme, ose (me kuptimin për të keq) kur dikush nuk bën një punë pa i dhënë një stimul.[1]

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ a b Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980