Zhupania bregdetaro-malore (Kroatisht: Primorsko-goranska županija) gjindet në perëndim të Kroacisë me një sipërfaqje prej 3,590 km². ISO 3166-2-Code është HR-08. Qendra e Zhupania bregdetaro-malore dhe Qyteti më i madh në këtë zonë ndodhet në qytetin e Riekës. Zhupania bregdetaro-malore ka një popullsi prej 304,750 (2001) banorë, 84.6 % Kroatë, 4.9 % Serbë, 1.2 % Italian dhe 1 % Boshnjakë. Zhupania bregdetaro-malore kufizohet në veri me Slloveninë, në lindje me Zhupaninë e Karllovcit, në jug me Zhupaninë e Likës dhe Senjit dhe në perëndim me Zhupaninë e Istrës.

Zhupania bregdetaro-malore
Popullsia
 • Gjithsej304,750

Zhupania bregdetaro-malore i përfshin Qytetet Rijeka, Bakar, Cres, Crikvenica, Čabar, Delnice, Kastav, Kraljevica, Krk, Mali Lošinj, Novi Vinodolski, Opatija, Rab dhe Vrbovsko, gjithashtu Komunat Baška, Brod Moravice, Čavle, Dobrinj, Fužine, Jelenje, Klana, Kostrena, Lokve, Lopar, Lovran, Malinska-Dubašnica, Matulji, Mošćenička Draga, Mrkopalj, Omišalj, Punat, Ravna Gora, Skrad, Vinodolska, Viškovo dhe Vrbnik.

Galeria

Redakto


Lidhje të jashtme

Redakto