Zhupania e Likës dhe Senjit (Kroatisht: Ličko-senjska županija) gjindet në perëndim të Kroacisë me një sipërfaqje prej 5,350 km². ISO 3166-2-Code është HR-09. Qendra e Zhupania e Likës dhe Senjit dhe Qyteti më i madh në këtë zonë ndodhet në qytetin e Gospićës. Zhupania e Likës dhe Senjit ka një popullsi prej 53,677 (2001) banorë, 46.245 Kroatë, 6.193 Serbë, 110 Shqiptar dhe 88 Boshnjakë. Zhupania e Likës dhe Senjit kufizohet në veri me Zhupaninë e Karllovcit, në lindje me Bosnjë-Hercegovinë, në jug me Zhupaninë e Zarës, në perëndim me Detin Adriatik dhe në veri me Zhupaninë bregdetaro-malore.

Zhupania e Likës dhe Senjit
Popullsia
 • Gjithsej53,677

Zhupania e Likës dhe Senjit i përfshin Qytetet Gospić, Novalja, Otočac dhe Senj, gjithashtu Komunat Brinje, Donji Lapac, Karlobag, Lovinac, Perušić, Plitvička Jezera, Jutbina dhe Vërhovine.

Galeria

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto