Zona Evropiane e Arsimit të Lartë

organizatë

Zona Evropiane e Arsimit të Lartë (Europian Higher Education Area - EHEA) filloi si një iniciativë e përbashkë e përvjetorit të "Procesit të Bolonjës", në Mars të vitit 2010, gjatë Konferencës Ministrore Budapest - Vjenë.

Si objektiv kryesor i Procesit të Bolonjës që prej fillimit të saj në vitin 1999, EHEA ishte menduar të siguronte sisteme të krahasueshme, kompatibile dhe koherente të arsimit të lartë në Evropë. Mes viteve 1999 - 2010, të gjitha përpjekjet e anëtarëve të Procesit të Bolonjës ishin në përqëndruar në Zonës Evropiane të Arsimit të Lartë, e cila u bë realitet me Deklaratën e Marsit  të vitit 2010 në Budapest - Vjenë.

Zona Evropiane e Arsimit të Lartë

Danimarka është vendi i parë i cili aplikoi sistemin 3+2+3 në universitetet jashtë Britanisë së Madhe dhe SHBA-së.

Standardet Publike të së Drejtës NdërkombëtareRedakto

Dokumentet kryesoreRedakto

Kolegjet dhe universitetet në EvropëRedakto

Shih edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto