Zooteknika [1] [2] është arti i menaxhimit dhe mbarështimit të kafshëve shtëpiake duke përfshirë trajtimin, mbarështimin dhe rritjen e tyre. [3]

Zooteknika mbështetet në: blegtori, zoologji, agronomi, gjenetikë, bujqësi, ushqyerje dhe mbarështim, trajtim, veterinari (shëndeti dhe mjekësia parandaluese e kafshëve) dhe ekonomi.

Shih edhe Redakto

Referime Redakto

  1. ^ "zootechnics". The Free Dictionary (në anglisht).
  2. ^ "the definition of zootechnics". Dictionary.com (në anglisht).
  3. ^ "Medical Definition of ZOOTECHNICS". www.merriam-webster.com (në anglisht).

Lidhje të jashtme Redakto