Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1919Republikën e Shqipërisë.

Flag of Albania (1914–1920).svg
1919

Shqipëri
Dekadat:
 • 1890
 • 1900
 • 1910
 • 1920
 • 1930
 • Shih edhe: Ngjarje të tjera të vitit 1919
  Lista e viteve në Shqipëri

  UdhëheqësRedakto

  NgjarjeRedakto

  • Janar - Serbët sulmojnë qytete e banuar me shqiptarë. Shqiptarët adoptojnë një luftë guerile.[1]
  • Qershor - Shqipërisë i mohohet përfaqësimi zyrtar në Konferencën e Paqes në Paris; Negociatorët britanik, francez dhe grek, më vonë vendosin të ndajnë Shqipërinë në mes Greqisë, Italisë dhe Jugosllavisë.[1]

  LindjeRedakto

  VdekjeRedakto

  • 24 janar - Ismail Qemali, themeluesi i qeveris së shtetit shqiptarë më 1912 (l. 1844)

  ReferimeRedakto

  1. ^ a b "Shqipëria:Kronologjia e Ngjarjeve Kryesore". countrystudies.us. Country Studies. Marrë më 30 tetor 2015.