Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1918Republikën e Shqipërisë.

Flag of Albania (1914–1920).svg
1918

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 1918
Lista e viteve në Shqipëri

UdhëheqësRedakto

NgjarjeRedakto

  • Nëntor - Mbaron Lufta e Dytë Botërore, ushtria italiane uzurpon pjesën më të madhe të territorit të Shqipërisë, dhe pjesa tjetër uzurpohet nga forcat serbe, greke dhe franceze. Fuqitë Italiane dhe Jugosllave fillojnë luftën për të dominuar mbi Shqipërinë.[1]
  • Dhjetor - Nga 25 deri 27 dhjetor u mbajt Kongresi i Durrësit. Liderët shqiptarë takohen në Durrës për të diskutuar mbi prezantimin e interesave të Shqipërisë në Konferencën e Paqes në Paris.[1]

LindjeRedakto

VdekjeRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ a b "Shqipëria:Kronologjia e Ngjarjeve Kryesore". countrystudies.us. Country Studies. Marrë më 30 tetor 2015.