Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1921Republikën e Shqipërisë.

1921

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 1921
Lista e viteve në Shqipëri

Udhëheqës Redakto

Ngjarje Redakto

  • nëntor - Trupat jugosllave pushtojnë territoret shqiptare që nuk i kishin okupuar më parë; Komisioni i Lidhjes së Kombeve e detyroj Jugosllavinë të tërhiqej, dhe riafirmoj kufijtë e vitit 1913 të Shqipërisë.[1]
  • dhjetor - Partia Popullore, e kryesuar nga Xhafer Ypi, formon qeveri me Ahmet Zogun, Mbretit Zog të ardhshëm, si ministër i punëve të brendshme.[1]

Lindje Redakto

Vdekje Redakto

Referime Redakto

  1. ^ a b "Shqipëria:Kronologjia e Ngjarjeve Kryesore". countrystudies.us. Country Studies. Marrë më 4 nëntor 2015.