1950 Çmimi i madh i Zvicrës

X GROßER PREIS DER SCHWEIZ
Data 4 qershor, 1950
Vendi Bremgarten
Qarku 7.280 km
Largësia 42 xhiro, 305.760 km
Moti
Pol pozita Juan Manuel Fangio, 2'42.1
Xhiro më e shpejtë Nino Farina, 2'41.6
Fituesi Nino Farina, 2:02'53.7
I dyti Luigi Fagioli
I treti Louis Rosier

Gara e vitit 1950 mbajtur në Zvicër ishte Formula 1 garë që u mbajt më 4 qershor, 1950Bremgarten kjo ishte gara e katërt e sezonit të atij viti.

GaraRedakto

Gara e katërt u zhvillua vetëm tri javë pasi që kishte filluar sezoni në Silverstone për çmimin e Anglisë. Edhe njëhere kjo garë ishte një luftë e vërtetë në mes ekipit Alfa Romeo për të cilën garonte Giuseppe Farina, Juan Manuel Fangio dhe Luigi Fagioli dhe ekipit Scuderia Ferrari për të cilën garonte Alberto Ascari, Luigi Villoresi, Raymond Sommer dhe Peter Whitehead. José Froilán González ishte jasht garimit pas djegjeve që mori si rezultat i aksidentit në xhiron e parë në garën për çmimin e Monakos. Gjithashtu edhe piloti i Maseratit Franco Rol ishte jasht garës për shkak të ndeshtjes që pati.

Ekipet dhe pilotëtRedakto

Numri Piloti Ekipi Konstruktorë Shasia Motori Gomat
2   Nello Pagani Scuderia Achille Varzi Maserati Maserati 4CLT-48 Maserati L4s P
4   Johnny Claes Ecurie Belge Talbot Talbot-Lago T26C Talbot L6 D
6   Yves Giraud Cabantous Automobiles Talbot-Darracq SA Talbot Talbot-Lago T26C-DA Talbot L6 D
8   Eugène Martin Automobiles Talbot-Darracq SA Talbot Talbot-Lago T26C-DA Talbot L6 D
10   Louis Rosier Automobiles Talbot-Darracq SA Talbot Talbot-Lago T26C-DA Talbot L6 D
12   Luigi Fagioli SA Alfa Romeo Alfa Romeo Alfa Romeo 158 Alfa Romeo L8s P
14   Juan Manuel Fangio SA Alfa Romeo Alfa Romeo Alfa Romeo 158 Alfa Romeo L8s P
16   Nino Farina SA Alfa Romeo Alfa Romeo Alfa Romeo 158 Alfa Romeo L8s P
18   Alberto Ascari Scuderia Ferrari Ferrari Ferrari 125 Ferrari V12s P
20   Raymond Sommer Scuderia Ferrari Ferrari Ferrari 125 Ferrari V12s P
22   Luigi Villoresi Scuderia Ferrari Ferrari Ferrari 125 Ferrari V12s P
24   Peter Whitehead Scuderia Ferrari Ferrari Ferrari 125 Ferrari V12s P
26   Louis Chiron Officine Alfieri Maserati Maserati Maserati 4CLT-48 Maserati L4s P
28   Franco Rol Officine Alfieri Maserati Maserati Maserati 4CLT-48 Maserati L4s P
30   Prince Bira Enrico Platé Maserati Maserati 4CLT-48 Maserati L4s P
32   Toulo de Graffenried Enrico Platé Maserati Maserati 4CLT-48 Maserati L4s P
34   Felice Bonetto Scuderia Milano Maserati Maserati Milano 4CLT-50 Maserati L4s P
36   Reg Parnell Scuderia Ambrosiana Maserati Maserati 4CLT-48 Maserati L4s D
38   Rudi Fischer Ecurie Espadon SVA SVA ??? Fiat L4s P
40   Toni Branca Privat Maserati Maserati 4CL Maserati L4s P
42   Philippe Étancelin Privat Talbot Talbot-Lago T26C Talbot L6 D
44   Harry Schell Ecurie Bleue Talbot Talbot-Lago T26C Talbot L6 D

RezultatetRedakto

Rezultatet kualifikueseRedakto

Pozita Numri Piloti Ekipi Xhiro Mbetja
1 14   Juan Manuel Fangio Alfa Romeo 2'42.1 -
2 16   Nino Farina Alfa Romeo 2'42.8 + 0.007
3 12   Luigi Fagioli Alfa Romeo 2'45.2 + 3.001
4 22   Luigi Villoresi Ferrari 2'46.1 + 4.000
5 18   Alberto Ascari Ferrari 2'46.8 + 4.007
6 42   Philippe Étancelin TLT 2'51.1 + 9.000
7 6   Yves Giraud Cabantous TLT 2'52.7 + 10.006
8 30   Prince Bira Maserati 2'53.2 + 11.001
9 8   Eugène Martin TLT 2'53.7 + 11.006
10 10   Louis Rosier TLT 2'54.0 + 11.999
11 32   Toulo de Graffenried Maserati 2'54.2 + 12.001
12 34   Felice Bonetto Maserati 2'54.6 + 12.005
13 20   Raymond Sommer Ferrari 2'54.6 + 12.005
14 4   Johnny Claes TLT 2'59.0 + 16.999
15 2   Nello Pagani Maserati 3'06.8 + 24.008
16 26   Louis Chiron Maserati 3'06.8 + 24.008
17 40   Toni Branca Maserati 3'10.0 + 27.999
18 44   Harry Schell TLT 3'11.5 + 29.004

Rezultatet e garësRedakto

Pozita Numri Piloti Ekipi Xhiro Koha/Mbetja Lëvizje Pikë
1 16   Nino Farina Alfa Romeo 42 2:02'53.7 2 9
2 12   Luigi Fagioli Alfa Romeo 42 + 0.4 3 6
3 10   Louis Rosier TLT 41 + 1 xhiro 10 4
4 30   Prince Bira Maserati 40 + 2 xhiro 8 3
5 34   Felice Bonetto Maserati 40 + 2 xhiro 12 2
6 32   Toulo de Graffenried Maserati 40 + 2 xhiro 11  
7 2   Nello Pagani Maserati 39 + 3 xhiro 15  
8 44   Harry Schell TLT 39 + 3 xhiro 18  
9 26   Louis Chiron Maserati 39 + 3 xhiro 16  
10 4   Johnny Claes TLT 38 + 4 xhiro 14  
11 40   Toni Branca Maserati 35 + 7 xhiro 17  
Ret 14   Juan Manuel Fangio Alfa Romeo 32 Motori 1  
Ret 42   Philippe Étancelin TLT 25 Dëmtime 6  
Ret 8   Eugène Martin TLT 19 Aksident 9  
Ret 20   Raymond Sommer Ferrari 19 Suspedim 13  
Ret 22   Luigi Villoresi Ferrari 9 Motori 4  
Ret 18   Alberto Ascari Ferrari 4 Pompa e vajit 5  
Ret 6   Yves Giraud Cabantous TLT 0 Aksident 7  

ShtesëRedakto

  • Pilotë: 22 garues, 18 të kualifikuar, 11 mbaruan garën.
  • Pol pozita: Juan Manuel Fangio – 2'42.1
  • Xhiro më e shpejtë: Nino Farina – 2'41.6

Shih edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

FORMULA NJË PËR VITIN 1950
Garat Anglia | Monako | Indi 500 | Zvicra | Belgjika | Franca | Italia
Pilotët Farina | Fangio | Fagioli | Rosier | Ascari | Parsons | Holland | Bira | Whitehead | Rose | Parnell | Chiron | Serafini | Etanceli | Cabantous | Sommer | Manzon | Green | Bonetto | Chitwood | Bettenhausen | Chaboud | Hellings | Villoresi | Trintignant | Fohr | Pagani | Flaherty | Pietsch | Russo | Walker | Taruffi | Levegh | Hanks | Webb | Branca | Graffenried | Ruttman | Ader | Faulkner | Brown | Sanesi | Rol | Martin | Carter | Rathmann | Murray | Comotti | Harrison | Crossley | Biondetti | Pozzi | Taylor | Gerard | Schinler | Levrett | Hampshire | Holmes | Gonzalez | McDowell | Claes | Kelly | Jackson | Davies | Agabashian | Hoyt | Hartley | McGrath | Louveau | Schell | Mairesse | Connor | Wallard | Rathmann | Dinsmore | Cantrell | Pian | Fry | Johnson | Rolt | Fischer | Filippis | Bracco | Banks | Linden | Rose | Vukovich | Cole | Duncan | Pratt | Eaton | Mauro | Fondes | Acker | Thorne | Fedricks | Lynch | Naylon | Kladis | Fankhouser | Miller | Light | Frazier | DeVore | James | Gregg | Sweikert | Burke | Houser | Griffith | Forberg | Marshall | Leighton | Miller II | Burch | Rigsby | Aylon | Andres
Konstruktorët Alfa Romeo SPA | Alta auto racing team | Automobiles Talbot-Darracq SA | English Racing Automobiles | Ferrari | Maserati | Simca-Gordini Pjesmarrësit privat: Ecurie Belge | Ecurie Bleue | Ecurie Leutitia | Ecurie Rosier | Enrico Platé | Equipe Gordini | Officine Alfieri Maserati | Scuderia Achille Varzi | Scuderia Ambrosiana | Scuderia Milano | Taso Mathieson