Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1950Republikën e Shqipërisë.

1950

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 1950
Lista e viteve në Shqipëri

Udhëheqës

Redakto

Ngjarje

Redakto
  • Britania dhe Shtetet e Bashkuara fillojë futjen e njësiteve guerile shqiptare antikomuniste në Shqipëri, por pa sukses.
  • Korrik - Një kushtetutë e re u miratua nga Kuvendi Popullor, sipas të cilit Hoxha u bë ministër i mbrojtjes dhe ministrit të jashtëm.

Lindje

Redakto

Vdekje

Redakto

Referime

Redakto