Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1948Republikën e Shqipërisë.

1948

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 1948
Lista e viteve në Shqipëri

Udhëheqës

Redakto

Ngjarje

Redakto
  • Shkurt - Udhëheqësit e Partisë Komuniste shqiptare filluan votimet për të bashkuar ekonomitë dhe ushtritë shqiptare dhe atë jugosllave.
  • Mars - U kalua pragu për të bashkuar ekonominë dhe ushtrinë shqiptarë dhe atë jugosllave.
  • Qershor - Informbyroja e përjashtoj Jugosllavinë, duke shkaktuar prishjen e marrëdhënieve të Shqipërisë me atë shtet.
  • Shtator - Hoxha filloi spastrimin e anëtarë të rangut të lartë të partisë të akuzuar për titizmit.
  • Shtator - Shqipëria shfuqizoi traktatin e miqësisë me Jugosllavinë.
  • Shtator - Bashkimi Sovjetik filloi dhënien e ndihmës ekonomike dhe dërgimin këshilltarëve në Shqipëri.
  • Nëntor - Kongresi i parë i Partisë ndryshoi emrin e "Partisë Komuniste" në "Partia e Punës së Shqipërisë".

Lindje

Redakto

Vdekje

Redakto

Referime

Redakto