2009 në Shqipëri

Lista e ngjarjeve në vitin 2009 në Shqipëri

Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 2009Republikën e Shqipërisë.

2009

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 2009
Lista e viteve në Shqipëri

Udhëheqës Redakto

Ngjarje Redakto

Prill Redakto

  • 2 prill - Shqipëria zyrtarisht i bashkohet NATO-s dhe aplikon zyrtarisht për anëtarësim në Bashkimin Evropian [1].

Qershor Redakto

  • 28 qershor - Mbahen zgjedhjet vendore ku fituese u shpall partia demokratike, me një diferencë të vogël [1].

Nëntor Redakto

  • Udhëheqësi i Partisë Socialiste nis serinë e demonstratave në Tiranë në shenjë proteste për dyshim të manipulimit të votave në zgjedhjet e vitit 2009[1].

Vdekje Redakto

Referime Redakto

  1. ^ a b c Albania timeline BBC, Kronologjia e ngjarjeve kryesore: 2009, news.bbc.co.uk