2006 në Shqipëri

Lista e ngjarjeve në vitin 2006 në Shqipëri

Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 2006Republikën e Shqipërisë.

Flag of Albania.svg
2006

Shqipëri
Dekadat:
 • 1980
 • 1990
 • 2000
 • 2010
 • Shih edhe: Ngjarje të tjera të vitit 2006
  Lista e viteve në Shqipëri

  UdhëheqësRedakto

  NgjarjeRedakto

  PrillRedakto

  • Kuvendi vendos ndalimin e skafeve në ujërat bregdetare në përpjekje për të ndaluar kontrabandën e njerëzve dhe drogës[1].

  QershorRedakto

  • Nënshkruhet marrëveshja e Stabilizim Asociimit me BE-në[1].

  VdekjeRedakto

  ReferimeRedakto

  1. ^ a b Albania timeline BBC, Kronologjia e ngjarjeve kryesore: 2006, news.bbc.co.uk