2014 në Shqipëri

Lista e ngjarjeve në vitin 2014 në Shqipëri

Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 2014Republikën e Shqipërisë.

Flag of Albania.svg
2014

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 2014
Lista e viteve në Shqipëri

UdhëheqësRedakto

NgjarjeRedakto

Qershor

Komisioni Evropian rekomandon Shqipërinë si një kandidat për anëtarësim në Bashkimin Evropian.[1]

Shtator
Tetor
Nëntor
  • Vizita e Kryeministrit Edi Rama në Beograd për ndreqjen e urave dështon pasi ai dhe homologu i tij serb Aleksandar Vuçiq publikisht flasin mbi Kosovën.[1]

VdekjeRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ a b "Periudhat kohore të Shqipërisë: 2014". bbc.com (në anglisht). BBC. Marrë më 24 tetor 2015.
  2. ^ "Pope Francis decries 'perverted' extremists on Albania visit" (në anglisht). 21 shtator 2014. Marrë më 3 janar 2015.