A Change of Seasons

album nga Dream Theater

A Change of Seasons është e vetmja EP e progressive metal bendit Dream Theater, e lëshuar në vitin 1995. Përmban këngën 23-minutëshe dhe një koleksion të këngëve të mbuluara live në një koncert të dedikuar klubit të admiruesve të tyre në Ronnie Scott's Jazz Club, Londër, Angli, më 31 janar 1995. Kënga "A Change of Seasons" përmban mostra të filmit Dead Poets Society. Teksti ka për temë vdekjen e nënës së Mike Portnoy-t. Ky është publikimi i parë me sintisajzeristin Derek Sherinian.

A Change of Seasons
EP by
Realizuar19 shtator 1995
Inçizuarmaj 1995 - BearTracks Studios (studio track)
31 janar 1995 - Ronnie Scott's Jazz Club, London, England (live tracks)
ZhanriProgressive metal
Progressive rock
Hard rock
Gjatësia57:31
EtiketaEastWest
ProducentDavid Prater
Dream Theater
Dream Theater chronology
Awake
(1994)
A Change of Seasons Falling into Infinity
(1997)

Këngët

Redakto
 1. "A Change Of Seasons" – 23:06 (muzika nga Dream Theater, teksti nga Portnoy)
  • "The Crimson Sunrise" (instrumentale)
  • "Innocence"
  • "Carpe Diem"
  • "The Darkest of Winters" (instrumentale)
  • "Another World"
  • "The Inevitable Summer" (instrumentale)
  • "The Crimson Sunset"
 2. "Funeral For A Friend / Love Lies Bleeding" – 10:49 (Elton John)
 3. "Perfect Strangers" – 5:33 (Deep Purple)
 4. "The Rover / Achilles Last Stand / The Song Remains The Same" – 7:28 (Led Zeppelin)
 5. "The Big Medley" – 10:34

Anëtarët pjesëmarrës

Redakto

Grafiku performues

Redakto

Billboard 200:

 • A Change of Seasons - #58