Abdullah Zeneli (25 mars 1952), botues dhe shkrimtar shqiptar.

Abdullah Zeneli
U lind më25 mars 1952
Siboci i Poshtëm Podujevë Kosovë
KombësiaShqiptar
Gjinitë letrarepoezi, prozë

Biografie Redakto

U lindi më 25 mars të vitit 1952. Është poet, prozator dhe editor i shtëpisë botuese Buzuku, Prishtinë, Kosovë. Ka kryer studimet e larta në Fakultetin e Filologjisë të Prishtinës, dega Letërsi dhe Gjuhë Shqipe. Nga viti 1973 ka punuar në shtëpinë botuese Rilindja. Nuk kishte krijimtari të rregullt dhe komode, edhe pse shkrimin e parë letrar, poezinë Rrëfime kohe e pati botuar në revistën letrare shqiptare Jeta e Re qyshkur ishte nxënës i normales së Prishtinës (1967-1971). Në shtypin dhe periodikun shqiptar janë botuar rregullisht poezitë e Zenelit.

Tituj të veprave Redakto

Te tjera Redakto

Mirënjohjet Redakto

  • Anëtar i Kryesisë së Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës (2007-2009)
  • Organizator i panairit të librit të Prishtinës (1999-2022)
  • Urdhri i artë "Naim Frashëri" nga Presidenca e Shqipërisë në 30-vjetorin e shtëpisë botuese "Buzuku" (14 tetor 2020)
  • Mirënjohje Presidenciale e Kosovës për merita në fushē botimesh me rastin e 30-vjetorit të shtëpisë botuese "Buzuku" (30 gusht 2020)
  • Mirënjohje nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit e Kosovës me rastin e 30-vjetorit të shtëpisë botuese "Buzuku" (3 shtator 2020)

Referimet Redakto

Lidhje të jashtme Redakto