Alan Smithee (Anagram i "The Alias Man") që në disa filma si regjisori emërohet, në vërtet nuk është regjisori, por pseudonim i regjisorëve që u vjen turp ta shënojn emrin e tyre dhe është në shumicën e rasteve pasi producenti i filmit ose studio e ndryshon filmin kundër dëshirës së Regjisorit. Por jo gjithnjë ka sukses, Tony Kaye, regjisori i American History X edhe pse ka kërkuar nuk e kanë lënë ta përdor këtë pseudonim.

Për herë të parë ky pseudonim u përdor 1967 në filmin Death of a Gunfighter, pasi asnjë prej regjisorëve nuk ka dashur ta përdor emrin e vet.

Weblinks Redakto