2rightarrow (Nuvola colors).svg Shiko gjithashtu artikullin Mësimi permanent

Arsimi i vazhdueshëm është një term gjithëpërfshirës për një varg aktivitetesh dhe programesh të gjëra arsimore pas arsimit të mesëm (sekondar).[1] [2]

Arsimi i përgjithshëm i vazhdueshëm është i ngjashëm me arsimin e të rriturve, të paktën për nxënësit e rritur dhe veçanërisht për ata të cilët duan të shkojnë tutje përtej mësimit dhe arsimit tradicional në institucionet e arsimit të lartë, kolegje apo universitete.

Arsimi i vazhdueshëm mund të thuhet se zë fill në të ashtuquajturin Institucioni Chautauqua, me origjinë nga Asambleja e Shkollave të së Dielës në Chautauqua Lake, themeluar në vitin 1874 "si një eksperiment arsimor në mësimin jashtë shkollës, mësimin e pushimeve. Si institucion dhe qasje ishte i suksesshëm prandaj edhe u zgjerua pothuajse menjëherë përtej kurseve për mësuesit e shkollave të së dielës duke përfshirë lëndë akademike, muzikë, art dhe edukim fizik. " [3]

Shih edheRedakto

LiteraturaRedakto

 • Béatrice Galinon-Mélénec. "Rénovation pédagogique et pré-professionnalisation. Les stages "jeunes" en formation continue à l'université : un exemple de pédagogie de projet, Thèse en sciences de l'éducation, Paris 5 Sorbonne, 1988" (në frëngjisht).
 • García G. E. L., Fernández S. N. y Gamboa M. M. (2004). El Manual Moderno, México. "Gestión de la educación continua y la capacitación" (spanjollisht)
 • Rogers, Alan (2005). "Non-formal Education: Flexible Schooling Or Participatory Education?", Springer. ISBN 0-387-24636-3
 • Crimaldi, Laura, "Older residents follow Pathway to college", Boston Herald, Sunday, January 4, 2009. About students successes in the College Pathways program at ABCD Learning Works in Boston, Massachusetts.
 • Dehnbostel, Peter (2008) Berufliche Weiterbildung. Grundlagen aus arbeitnehmerorientierter Sicht, Edition Sigma, Berlin. (gjermanisht)
 • Fernández S. Néstor. (2011). "Principios conceptuales y operativos de la educación continua" (spanjollisht)
 • Narro Robles, José (2014) "La Educación Continua en la UNAM" Universidad Nacional Autónoma de México. México." (spanjollisht)
 • Wilson, A. L., & Hayes, E. (Eds.). (2009). Handbook of adult and continuing education. John Wiley & Sons. Chicago

ReferimetRedakto

 1. ^ McLean, S. (2007). "About us: Expressing the purpose of university continuing education in Canada". Canadian Journal of University Continuing Education (në anglisht). 33 (2): 65–86. doi:10.21225/D5CS3K.
 2. ^ Kirby, D.; Curran, V.; Hollett, A. (2009). "Non-formal adult learning programs at Canadian post-secondary institutions: Trends, issues, and practices". Canadian Journal of University Continuing Education (në anglisht). 35 (2): 63–86.
 3. ^ "Our History" (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 2013-11-09.