Bagëtia është një shprehje krahinore me kuptimin gjë e gjallë. Bagëtitë janë kafshët shtëpiake që mbahen për prodhimet e tyre dhe për punë bujqësore. Bagëtia ndahej në bagëti të trashë (lopë, qetë, buaj), të njohura edhe me kuptimin gjedhet, si dhe bagëtia imët (dhentë dhe dhitë)

Cows grazing in Verbjan village.jpg

Shih edheRedakto