Banja Lluka

Banja Lluka (serbo-kroatisht: Бања Лука Banja Luka) është qyteti i Bosnjës dhe Hercegovinës dhe është qyteti i dytë më i madh në Bosnjë dhe Hercegovinë.

Banja Lluka
Stema zyrtare e Banja Lluka
Popullsia
 • Gjithsej150.997
Faqja zyrtarewww.banjaluka.rs.ba

Qyteti është kryeqyteti i Republikës Serbes. Gjithashtu, Banja Llukë është qendra tradicionalë e Krahinës e Bosnjës. Lumi i Vërbasit rrjedh në qyteti me Vërbanjën, Suturlijan dhe Crkvenën.

Në Banja Llukë janë Xhamia Arnaudije she Xhamia e Ferhat Pashës.

Binjakëzimet

Redakto

Demografia

Redakto

Sipas regjistrimit të vitit 1991 Banja Lluka ka pasur : gjithsejtë : 143.079

  • Boshnjakë - 27.689 (19,35 %)
  • Serbë - 70.155 (49,03 %)
  • Kroatë - 15.700 (10,97 %)
  • Jugosllavë - 22.645 (15,82 %)
  • të tjerë, të pa përcaktuar dhe të panjohur - 6.890 (4,81 %)