Qarku i Zetës (Banovina e Zetës) ishte njësi administrative teritoriale gjatë Mbretërisë Jugosllave . Kryeqender administrative kishte Cetinjen. Ka përfshirë territorrin e sotëm të Malit të Zi, Dubrovnikun me rrethinë, një pjes të Hercvegovinës,të Sanxhakut, të Kosoves dhe Rrafshin e Dukagjinit.
 
Rrethet "Banovina"Mbretërisë Jugosllave (1929-1941)
Coat of Arms of the Kingdom of Yugoslavia

Danubi | Drava | Drina | Bregdetare (deri 1939) | Morava | Sava (deri 1939) | Vardari | Vrbasi | Zeta

Kroacia (nga 1939)  Qyteti i Beligradit