Bardhyl Londo lindur në vitin 1948Përmet, Shqipëri.

Bardhyl Londo
Fotoporteti
Emri Bardhyl
Mbiemri Londo
Lindur më 1948
Lindur në Përmet
Kombësia shqiptare
Profesioni shkrimtar
Mirënjohje
Kryetar i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve - Shqipëri

Studioi për gjuhë dhe letërsi në Universitetin e Tiranës. Pas mbarimit të fakultetit ai punoi për disa vite mësues në Përmet dhe më pas për gazetën letrare “Drita”. Për disa kohë ka qënë kryetar i “Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve” (LSHA). Krijmtaria e tij letrare përfshin 8 vëllime me poezi si edhe disa romane. Është fitues i çmimit “Migjeni”.

Tituj të vepraveRedakto

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ a b c d Gjuha Shqipe për të huajt dhe shqiptarët jashtë atdheut, Gjovalin shkurtaj dhe Enver Hysa
  2. ^ elsie.de - Stampa:En