Beqir Vokshi, lindi në vitin 1890Gjakovë dhe u vra më 22 janar të vitit 1923 nga Juniku për në Krumë, ishte Udhëheqës i Komunitetit të Gjakovës dhe Komandant i Ushtrisë së Zonës Neutrale të Junikut.

JetaRedakto

Aj ishte Udhëheqjes i Komunitetit të Gjakovës dhe Komandant i Ushtrisë te Zonës Neutrale të Junikuttë krijuar nga Fuqitë e Mëdha në vitin 1921. Beqir Vokshi u vra pas shpinde pabesisht nga Hasan Prishtina, Azem dhe Shote Galica të cilët i ndihmuan Kosata Peqan-it të hynë në Pejë më Flamurin e Azem Galices. Kosta Peqani ishte ai i cili masakroi popullaten e Pejës. Hasan Prishtina ishte iniciatori kryesor i Kryengritjes Bolshevike, për të rrëzuar qeverinë shtetformuese të Ahmet Zogut. Ahmet Zogu e kishte thirrur Beqir Vokshin për te ndaluar vëllavrasjen, e cila kishte filluar nga sulmi i Tropojes dhe rrethimi i Krumës nga Hasan Prishtina.