Binali Jëlldërëm

Politikan turk

Binali Jëlldërëm ose Binalli Yllderim (turqisht: Binali Yıldırım) lindi më 20 dhjetor 1955 në Refahie (Erzinxhan), është politikan turk i Partisë e Drejtësisë dhe Zhvillimit (AKP).

Binali Jëlldërëm (2018)

Binalli Ylldërëm u bë ministër e energjisë the resurset natyrale në 18 nëntor 2002. Yllderim është i martuar me Semiha Yllderim dhe kanë tre femijeve, Ahmet, Byshra dhe Erkan.