Bregu Perëndimor është shtet i vetëqverisur në Palestinën e sotme. Qeveriset nga institucionet e Izraelit.Si qytet kryesor merret Ramallah pasi që Jerusalemi është kryeqytet i tërë Palestinës ku hyjnë vendet :Izraeli dhe Gaza bashkë me Bregun Perëndimor.

Bregu Perëndimor (Harta)

Shtrirja dhe përbërjaRedakto

Bregu Perëndimor është pjesa më e madhe e Palestinës por e kontrolluar pjesërisht nga Izraeli dhe pesërisht nga Palestina. Shtrihet në lindje të Izraelit dhe perëndim të Jordanit.

 
Flamuri i Bregut Perëndimor

Shih edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto