Bregu Perëndimor është shtet i vetëqverisur në Palestinën e sotme. Qeveriset nga institucionet e Izraelit. Si qytet kryesor merret Ramallah pasi që Jeruzalemi është kryeqytet i tërë Palestinës ku hyjnë vendet: Izraeli dhe Gaza bashkë me Bregun Perëndimor.

Bregu Perëndimor (Harta)
Flamuri i Bregut Perëndimor

Shtrirja dhe përbërjaRedakto

Bregu Perëndimor është pjesa më e madhe e Palestinës por e kontrolluar pjesërisht nga Izraeli dhe pesërisht nga Palestina. Shtrihet në lindje të Izraelit dhe perëndim të Jordanit.

Shih edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto