Dan Quayle lindi më 4 shkurt në vitin 1947 në Indianapolis është politikan amerikan. Ai është zëvendës i presidentit të 44-tës së SHBA-së. Ai gjithashtu ishte senator i SHBA-së nga viti 1981 deri në vitin 1989. Ai lindi në Indianapolis, por fëmijërinë e kaloi më shumë në Arizona. Djali i tij Ben Quayle, ai ishte zgjedhur tek Përfaqësuesit i SHBA-së më 2010. Ai u martua me Mailyne Quayle. Ai jeton me gruan e tij në Arizona. Ata kanë tre fëmijë: dy djem dhe një vajzë. Fëmijët e tij quhen: Ben Quayle, Corinne Quayle dhe Tucker Quayle. Më 1980, ai u zgjodh si senator. Më 1988, ai u caktua që të bëhet kandidat si zëvendës i presidentit George H.W. Bush para zgjedhjeve të nëntorit.

Dan Quayle
Dan Quayle
Zv.President i 44-të i Shteteve të Bashkuara
20 janar 198920 janar 1993
Paraardhësi: George H. W. Bush
Pasardhësi: Al Gore
Senator i Shteteve të Bashkuara
3 janar 19813 janar 1989
Paraardhësi: John Edward Roush
Pasardhësi: Dan Coats
Anëtar i Përfaqësuesve i Shteteve të Bashkuara
3 janar 19773 janar 1981
Paraardhësi: Birch Bayh
Pasardhësi: Dan Coats
Të dhënat personale
Lindi më: 4 shkurt 1947
Lindi në: Indianapolis, Indiana, SHBA
Profesioni: Politikan, Avokat
Partia politike: Partia Republikane
Bashkëshortja Marilyne Quayle
Fëmijë Ben, Corinne dhe Tucker
Feja: Protestan
Nënshkrimi
Dan Quayle

Lidhje të jashtme Redakto