Hape menynë kryesore

Daut Haradinaj ka lindur më 6 prill 1978 në fshatin GllogjanDeçan-it është politikan,jurist Shqiptar dhe po ashtu ka qenë komandant në Ushtrin Çlirimtare të Kosoves i cili se bashku më Rexhep Selmin dhe Mujë Krasniqin me rastin e vrasjes se mesuse-it Halit Geci me 28 nëntor 1997 dolen publikisht dhe deklaruan formimin e Ushtrisë Çlirimtare te Kosovës, Daut Haradinaj dha kontribut te jashte zakonshem ne luften e Kosoves ku sherbeu ne zonen opreative te Rrafashit te Dukagjinit, Dauti eshte nje nga 5 vellezerit Haradinaj te cilet u shquan per guximin dhe kontribimin e tyre ne luften e Kosoves pas luftes Dauti ushtron postin e nënkryetartit të AAK-së dhe vellau i tij i madh Ramush Haradinaj është kryetar i AAK-së qe nga viti 2004 Dauti ushtron postin e Deputetit në Kuvendin e Republikës së Kosovës[1], Dauti aktualisht banon dhe jeton në Prishtinë dhe është i martuar.

Vëllezerit HaradinajRedakto

Aktivitet në UÇKRedakto

Pjesmarrja në Politik 2004-Redakto

RefrencatRedakto

Lidhje te jashtmeRedakto