Desperado është albumi i dytë nga rock bandi amerikan Eagles. Ajo u regjistrua në Studion e Ishullit në Londër, Mbretëria e Bashkuar dhe u lëshua në vitin 1973. Kjo është një koncept album, në bazë të Dalton band dhe Old West. Ndonëse titulli është një prej e këngëve nënshkruese(signature song) Eagles, ajo kurrë nuk u lirua si një të vetme(singles).

Desperado
Skeda:The Eagles - Desperado.jpg
Studio album by
Realizuar17 prill , 1973
InçizuarIsland Studios, Londër, early 1973
ZhanriRock, country, bluegrass
Gjatësia35:52
EtiketaAsylum
ProducentGlyn Johns
Eagles chronology
Eagles
(1972)
Desperado On the Border
(1974)

Ky album prodhoj dy këngë , edhe atë: "Tequila Sunrise" and "Outlaw Man".

Ky album , ngjajshëm me albumin Eagles (album) ishte planifikuar të lëshohet prej Quadraphonic , bile i dhënë në numrin e katalogut Quadraphonic por ajo kurrë nuk u lëshua në këtë format.

Lista e këngëve Redakto

Ana e parë Redakto

 1. "Doolin-Dalton" (Frey, J.D. Souther, Henley, Jackson Browne) – 3:26
  • Lead vocals by Don Henley and Glenn Frey
 2. "Twenty-One" (Leadon) – 2:11
  • Lead vocal by Bernie Leadon
 3. "Out of Control" (Henley, Frey, Tom Nixon) – 3:04
  • Lead vocal by Glenn Frey
 4. "Tequila Sunrise" (Henley, Frey) – 2:52
  • Lead vocal by Glenn Frey
 5. "Desperado" (Henley, Frey) – 3:36
  • Lead vocal by Don Henley

Ana e dytë Redakto

 1. "Certain Kind of Fool" (Meisner, Henley, Frey) – 3:02
  • Lead vocal by Randy Meisner
 2. "Doolin-Dalton (Instrumental)" (Frey, Souther, Henley, Browne) – 0:48
  • Instrumental
 3. "Outlaw Man" (David Blue) – 3:34
  • Lead vocal by Glenn Frey
 4. "Saturday Night" (Meisner, Henley, Frey, Leadon) – 3:20
  • Lead vocals by Don Henley and Randy Meisner
 5. "Bitter Creek" (Leadon) – 5:00
  • Lead vocal by Bernie Leadon
 6. "Doolin-Dalton / Desperado (Reprise)" (Frey, Souther, Henley, Browne) – 4:50
  • Lead vocal by Don Henley

Personeli Redakto

Eagles Redakto

Produksioni Redakto

 • Glyn Johns – production, engineering
 • Howard Kilgour – assistant engineering
 • Barry Diament – mastering
 • Ted Jensen – remastering
 • Jim Ed Norman – string arrangements
 • Gary Burden – art direction, design
 • Henry Diltz – lettering, photography

Këngët Redakto

 • "Tequila Sunrise"/"Twenty-One" - lëshuar më 17 prill, 1973
 • "Outlaw Man"/"Certain Kind of Fool" - lëshuar më 6 gusht, 1973

Lista e rënditjeve Redakto

Album Redakto

Viti Lista Pozicioni
1973 Billboard Pop Albums 41

Singles(njëshet) Redakto

Viti Kënga Lista Pozicioni
1973 "Outlaw Man" Billboard Pop Singles 59
1973 "Tequila Sunrise" Billboard Pop Singles 64

Shih edhe Redakto