Dorpell, pseudonimi i Dorian Pellumbi (Korcë, 23 Maj 1987), është një fotograf, blogger dhe artist shqiptar.

Dorian Pellumbi gjatë një shooting fotografik në Bologna, Itali

Ka nisur karierën e tij si fotograf i pejsazheve natyrale dhe atyre urbane në vitin 2006 mbas transferimit në shtetin fqinj të Italisë.

Dorian Pellumbi është më së tepërmi i njohur për stilin e tij fotografik të vecantë të perfaqësuar nga atmosferat ëndërruese plotngjyrëshe dhe nga përdorimi i dritës natyrale në mënyrë personale.[1]

AmbasadorRedakto

  • Dorian Pellumbi në vitin 2018 ka përfaqësuar kollosin teknollogjik Samsung[2] duke u emëruar në rrjetet sociale Instagram dhe Facebook si ambasador i firmës për repartin e telefonave smartphone. Gjatë këti viti po ashtu ai ka qënë pjesë e grupit të fotografëve zyrtarë te Samsung.
  • Gjatë vitit 2020 Dorian Pellumbi ka gjithashtu përfaqësuar si ambasador dhe si realizues i imazheve dhe videove profesionale për Huawei.
  • Nga viti 2019 Dorian Pellumbi përfaqëson me imazhin e tij firmën e njohur të materialeve fotografike Haida[3]
 
Dorian Pellumbi (majtas) në një bisedë me Steve McCurry (në të djathtë)

BashkëpunimeRedakto

Dorian Pellumbi ne cilësinë e fotografit ka bashkëpunuar dhe vazhdon të bashkëpunojë me disa nga entet publike dhe private më të rëndësishme në fushen e turismit ndërkombëtar por dhe në fusha të tjera.

disa prej tyre janë:

ShënimeRedakto

  1. ^ Revista, Elegancë (2020-10-12). "Dorian Pellumbi në ndjekje të dritës". Elegance. Marrë më 2021-06-14.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
  2. ^ Samsung, Italia. "Dorpell - Sfida One Charge - Samsung Galaxy Note 9". Samsung it (në italisht). Marrë më 2021-06-14.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
  3. ^ Haida, Photo (2019). "Dorpell - Photographer Ambassador". haidaphoto.com (në Chinese (Taiwan)). Marrë më 2021-06-14.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
  4. ^ a b c d e Dorian, Pellumbi (2018). "dorpell Faqja Zyrtare". Dorpell - DORIAN PELLUMBI - Content Creator & Media Specialist (në italisht). Marrë më 2021-06-14.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
  5. ^ a b Portali, Turistipercaso (2019). "Dorpell - #InspiringKrakow #CityOfTheMonth con Lufthansa". Turisti per Caso (në italisht). Marrë më 2021-06-14.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)
  6. ^ Portale, Telepass (2020-07-27). "Varese coast to coast - Dorpell (Dorian Pellumbi)". T va di partire? (në italisht). Arkivuar nga origjinali më 14 qershor 2021. Marrë më 2021-06-14.
  7. ^ Sony Alpha, Universe. "How To Photograph Twinkling Holiday Lights - Dorian Pellumbi". Sony | Alpha Universe (në anglishte amerikane). Marrë më 2021-06-14.{{cite web}}: Mirëmbajtja CS1: Gjendja e adresës (lidhja)

Lidhje të jashtmeRedakto